Dundergoda grytor alt soppor

Kycklinggryta

3 grillade kycklingfiléer
1 st gul lök
1 st grönt äpple
3 st vitlöksklyftor
2 burkar hela tomater
1 msk curry
5 dl matlagningsgrädde
Salt & Svartpeppar

1. Grilla kycklingfiléerna i ugnen i ca 20 min (200 grader)
2. Hacka löken, riv vitlöken och fräs tillsammans i en gryta.
3. Skala och tärna äpplet och fräs med löken, tillsätt curry.
4. Dela tomaterna i mindre bitar och häll i äpple/löken låt allt koka ihop lite, späd ev med ½ tomatburk med vatten (Mer om du vill ha soppa sitället för gryta)
5. Tillsätt grädde och koka ihop igen, dela sedan kycklingen i tärningar och vänd ner på slutet. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med en god sallad och ris och ät till samvetet eller magen stoppar dig!


Fiskgryta

400g Fisk (Jag brukar använda lax eller alaska pollock)
1 liten burk kräftstjärtar/räkor
1 msk tomatpuré
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
5 dl grädde
5 dl fiskbuljong
1 tsk cayennepeppar
1 st påse saffran
Salt & Peppar
(2dlvatten om man ska späda ut mer till soppa)

1. Skala och hacka lök & vitlök, fräs tillsammans med saffran & tomatpuré.
2. Häll på fiskbuljongen och koka i någon minut.
3. Skär fisken i mindre bitar och häll av kräftstjärtarna.
4. Tillsätt grädde & cayennepeppar, koka ihop.
5. Lägg i fisken och sjud på svag värme tills den är klar. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med ris eller hembakat vitlöksbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0