Dundergoda grytor alt soppor

Kycklinggryta

3 grillade kycklingfiléer
1 st gul lök
1 st grönt äpple
3 st vitlöksklyftor
2 burkar hela tomater
1 msk curry
5 dl matlagningsgrädde
Salt & Svartpeppar

1. Grilla kycklingfiléerna i ugnen i ca 20 min (200 grader)
2. Hacka löken, riv vitlöken och fräs tillsammans i en gryta.
3. Skala och tärna äpplet och fräs med löken, tillsätt curry.
4. Dela tomaterna i mindre bitar och häll i äpple/löken låt allt koka ihop lite, späd ev med ½ tomatburk med vatten (Mer om du vill ha soppa sitället för gryta)
5. Tillsätt grädde och koka ihop igen, dela sedan kycklingen i tärningar och vänd ner på slutet. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med en god sallad och ris och ät till samvetet eller magen stoppar dig!


Fiskgryta

400g Fisk (Jag brukar använda lax eller alaska pollock)
1 liten burk kräftstjärtar/räkor
1 msk tomatpuré
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
5 dl grädde
5 dl fiskbuljong
1 tsk cayennepeppar
1 st påse saffran
Salt & Peppar
(2dlvatten om man ska späda ut mer till soppa)

1. Skala och hacka lök & vitlök, fräs tillsammans med saffran & tomatpuré.
2. Häll på fiskbuljongen och koka i någon minut.
3. Skär fisken i mindre bitar och häll av kräftstjärtarna.
4. Tillsätt grädde & cayennepeppar, koka ihop.
5. Lägg i fisken och sjud på svag värme tills den är klar. Smaka av med salt & peppar.

Serveras med ris eller hembakat vitlöksbröd.


Äntligen en fungerande dator...

..bitvis åtminstone. Stänger man av den är det 50/50 om man får igång den igen men sålänge den är igång så går den som en klocka!
Nu är det VFU för min del.. är faktiskt riktigt skoj, trevlig personal och massa skoj att göra med barnen.

Sitter och väntar på att klockan ska bli 10 så jag kan skutta iväg till skolsköterskan med T, första gången och gissa om det är pirrigt!! För henne då, inte för mig. Själv ska jag till VC och se om dom har några plåster till mig, har börjat lossna och jag fick inte med mig några från sjukhuset i helgen.

Tjingeling!


RSS 2.0